Şirkete Bağlılık Arttırma Örneği

Volkan Biçer
2 min readDec 15, 2020

--

Çok kolay;

Maaşları %50 arttırın, tamamdır… Herkes kral çeker…

Hahahah, yok yok, tabii ki öyle değil :)

Çok kısa bir örnekle anlatalım.

2015 yılında yeni ofis yaptırıyorduk, 1200m2 bir alanımız vardı, eski bir fabrika Maslak bölgesinde. Alan geniş olunca bir alana spor odası da yaptıralım dedik. Bunun zannediyorum toplam masrafı o gün 60.000 TL’dir, toplam 80m2 bir alan diyelim. Bu günün parasıyla da 100.000 TL masrafı olacağını düşünüyorum. (Mevcut fiyatlarla araştırmasını yaptım, duşlar, zemin, alet edevat dahil...İhtiyacınız varsa arayın beni 7 ofis yaptım, yarım müteahhit sayılırım.)

Öğlenleri de çok sevdiğimiz şu anda da baya popüler bir hocamızı çağırdık (Halil Kılıç) bu şekilde ekip sabah veya öğlen veya iş sonrası hocayla spor yapıyordu, hem de boş yere çıktım ettim geldim vs olmuyordu. Türkiye’de maalesef çok az şirkette bu sağlanıyor, ben spor salonu üyeliği için bir ek menfaat vereni de çok duymadım. Yurt dışında baya standart diyebiliriz özellikle Avrupa ve Amerika’da.

2016 yılı itibariyle sağlık ve sporu teşvik etmek için bir üst noktaya çıktık, farklılaştırdık ki bence bir şeyi iyi yapmak istiyorsanız farklılaştırmanız gerekir. İmzanızı o zaman atarsınız.

Peki ne yaptık?

1) Herkes istediği saatte spor yapabilir, görevini yapan insanın zamanına karışmayız.

2) Spor salonuna bir pano koyduk ve herkesin her gün ne kadar spor yaptığını spor bitince dakika olarak yazmasını istedik, Ali 40 dk, Volkan 50 dk, Ayşe 30 dk.

3) Ay sonunda bütün bu listeyi aldık, Toplam 4000 dk mı yaptı, bunu TL’ye çevirdik, 4.000 TL

4) Bu toplam TL’yi her ay çalışanlarımızın seçtiği bir dernek veya kuruma bağış yaptık.

Bu şekilde Darüşşafaka Cemiyetine o kadar bağış yapmışız ki Veli Bağışcı statüsüne geldik, sağolsunlar çağırdılar, inanılmaz değerli bir plaket de takdim ettiler. Alt kısımda resmini de bulabilirsiniz.

Bunların hepsi bizim güzel ekibimiz sayesinde oldu, çalıştığım o güzel insanların hepsine çok teşekkür ediyorum… Ayrıca çok da özlüyorum…

Darüşşafaka Cemiyeti Veli Bağışcı Plaket Takdim Anı, Sanırım 2018

--

--

Volkan Biçer

Çok şey unuttuk bugüne kadar, kararlarımız, yaptıklarımız, gördüklerimiz… Unutmamak için yazmak istedim tecrübeleri…